Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Κ.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ- Λ.ΛΕΩΝΤΖΑΚΟΣ , Γυμνόλογα και ΤΟΥΛΟΥΖ ΛΩΤΡΕΚ

 

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ 

Υπάρχουν μπουκίτσες λόγου και εικόνας που δεν σε βαρυστομαχιάζουν αλλά απογυμνώνουν  την κοινωνική σου συνείδηση μπαίνοντας σε λέξεις και χρώματα που σε πνίγουν!Υπάρχουν ποιητές και ζωγράφοι που ξε στομίζουν και ανασαίνουν! 



και η Ποίηση λογχίζει τα Εγώ..

Η επιβίωση ξεκουράζεται στις χαραμάδες... 

...μικρές σιωπές πλέκουν τα χείλια μου. Τα παρτέρια ξεθάρρεψαν χτίζουν λουλούδια.

 .............................................................................................................................................................

 Ο Λωτρέκ πέρασε πολύ χρόνο σε οίκους ανοχής, όπου έγινε αποδεκτός από τις πόρνες και τις μαντάμ σε τέτοιο βαθμό που συχνά μετακόμιζε και ζούσε εκεί για εβδομάδες κάθε φορά. Μοιράστηκε τη ζωή αυτών των γυναικών που τον έκαναν έμπιστό τους, ζωγραφίζοντας και σχεδιάζοντάς τες στη δουλειά και στον ελεύθερο χρόνο τους.
Τα τελευταία λόγια του Λωτρέκ στα 36 του που έπασχε από αλκοολισμό και σύφιλη  λέγεται πως ήταν τα εξής: «Le vieux con!» =Γέρος ανόητος!

 ΑΝΤΙ  ΕΠΙΛΟΓΟΥ

 Σε ποιο μαξιλάρι κοιμάται ένας φυλακισμένος (τα έσοδα της ποιητικής συλλογής για κοινωνική απελευθέρωση των φυλακισμένων)και σε ποιο μαξιλάρι ένας σωματικά αδικημένος (το ύψος του Λωτρέκ έφθανε μόλις το 1,5 μέτρο) που ξημεροβραδιάζεται στο Moulin Rouge;  Τιμωρημένοι από συμβατικότητες, ταλαιπωρούμαστε στην καθημερινότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου