Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ, Θ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Το βιβλίο ήταν πάρα πολύ ωραίο! Αυτό που μου άρεσε , ήταν το ότι είχε μικρά κεφάλαια, χρησιμοποιούσε εύκολες και γνωστές λέξεις και το νόημά του ήτανε κατανοητό, πράγμα που με διευκόλυνε να  διαβάζω το βιβλίο και σε ώρες που ήμουνα κουρασμένη. Η ιστορία ήταν πολύ όμορφη! Είχε μέσα ρομαντισμό (αλλά όχι σε σημείο που το μυθιστόρημα να γίνεται μελό), μίσος εκδίκηση, έρωτα, συγκίνηση και μέσα από μια πολύ όμορφη ιστορία έβγαιναν στην επιφάνεια ωραία μηνύματα. Επίσης μου άρεσε το πώς συνδέθηκε το πρώτο κεφάλαιο (ο φόνος) με τις τελευταίες εκατό σελίδες του βιβλίου. Το μόνο πράγμα που δεν με ενθουσίασε ήταν ότι ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα κεφάλαια υπήρχε μια ιστορία που αφηγούνταν το παρελθόν ενός ήρωα πράγμα που με έκανε λίγο να βαρεθώ. Κατά τα άλλα ήταν ένα πολύ όμορφο βιβλίο και δεν θα μπορούσα να είχα βρει καλύτερη συντροφιά από αυτό για τα Χριστούγεννα!!!
                                                          ΜΥΡΙΣΙΔΟΥ ΑΝΝΑ, Α4

ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΑΓΑΠΗ
Όσοι είναι λάτρεις των μυθιστορημάτων και είναι άνθρωποι με ρομαντική ψυχή, αυτό το βιβλίο είναι μια πολύ καλή επιλογή για να το διαβάσεις ευχάριστα και να καταλάβεις το  αληθινό νόημα της αγάπης η οποία όσες δυσκολίες και φουρτούνες κι αν περάσει στο τέλος τα νικάει όλα.
Το συγκεκριμένο βιβλίο σε παρακινεί να το διαβάσεις διότι το λεξιλόγιό του είναι απλό, κατανοητό με μικρές-κοφτές προτάσεις. Η αφήγηση κυλάει αβίαστα και ομαλά σε ευθύ λόγο. Επίσης οι διάλογοι δίνουν ζωντάνια, ποικιλία , προφορικότητα, παραστατικότητα, παρακινώντας εμάς να γίνουμε ήρωες του βιβλίου. Τα νοήματα αρθρώνονται με αλληλουχία και ο χρόνος των γεγονότων δεν συμπίπτει με τον χρόνο της αφήγησης, διότι διαπιστώνουμε συχνά αναδρομές στο παρελθόν. Όσο για τους χαρακτήρες, μας δίνει κάποια διάσπαρτα στοιχεία και μας αφήνει να σχηματίσουμε  τη δική μας άποψη. Το ύφος του είναι απλό, οικείο χωρίς να μπερδεύει ιδιαίτερα. Συχνές είναι οι αντιθέσεις και κυριαρχούν πολλά ρεαλιστικά στοιχεία. Επίσης, ο τίτλος και το εξώφυλλο του βιβλίου ταιριάζουν απόλυτα με όλη την υπόθεση. Μια όμορφη κοπέλα που νοσταλγεί και αναπολεί το παρελθόν κι ένα μεταξένιο φουλάρι σε γνωστή πλατεία της Ιταλίας. Το μόνο που μπορεί να μην κολακεύει την πλοκή του έργου είναι οι πολλές περιγραφές που καθυστερούν την εξέλιξη αλλά εντείνουν ... και την αγωνία.                                                                                        ΠΙΣΤΟΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Α4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου