Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Απαντήσεις στο ΣΙΜΩΝΙΔΗ που έγραψε Κατά γυναικών 8ος αι. π.Χ.

Απάντηση του Α3  το 2019 μ.Χ.
Κατά ανδρών

Τι να πρωτοσχολιάσουμε για τους άνδρες...Τι να πρωτοπούμε για αυτά τα ανώτερα όντα...Το ότι λένε ότι θα ολοκληρώσουν μια δουλειά και όντως κρατάνε το λόγο τους...5 μήνες μετά! Και φυσικά δεν χρειάζονται διευκρινίσεις γιατί απλούστατα τα ξέρουν όλα! Ο εγωισμός τους τυφλώνει για αυτό δεν βλέπουν-κάνουν λάθη! Συγγνώμη, άγνωστη λέξη στους ομηρικούς καυγάδες με το ταίρι τους. Κοντά στα άπειρα ''προσόντα'' τους τους δέρνει και η ακαταστασία! Μπαίνεις κουρασμένη στο σπίτι και βρίσκεις πεταμένες μυρωδάτες κάλτσες , ρούχα παντού και μια στίβα άπλυτα πιάτα στην κουζίνα...αυτό θα πει παράδεισος! Και αντί να συμμαζέψουν το χάος που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, απλώνουν τα πόδια στον καναπέ κι αρχίζουν τις εντολές! Τι να κάνουμε όμως; Τους χρειαζόμαστε ...              ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΝΤΑΝΗ


Κάθε άντρας θέλει να λογίζεται διαφορετικός αλλά στην τελική όλοι με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται. Όποιον άντρα να ρωτήσεις πώς την θέλει τη γυναίκα που θα νυμφευτεί θα σου πει πάνω κάτω το ίδιο. Θέλει, βλέπεις τη γυναίκα να ΄ναι όμορφη , έξυπνη και καλή καρδιά. Δεν έχει όμως το θάρρος να πει ''εγώ τη γυναίκα μου την θέλω ολιγαρκή και να μπορώ να την κάνω ότι θέλω εγώ! Να είναι σεμνή στον κόσμο και να μπορώ να απολαμβάνω το αψεγάδιαστο κορμί της, να είναι τόσο υπέροχο σύμφωνα με τα πρότυπα που έχω φανταστεί περί γυναικείων κορμιών..
Υπάρχει ο άντρας που φέρεται ευγενικά, είναι αστείος και προσπαθεί να πλησιάσει με κάθε τρόπο...και μόλις πάρει αυτό που θέλει, φεύγει. Άνδρες, σού λένε μετά. Οι άνδρες-λένε- είναι μετρημένοι, ντόμπροι, δεν τους αρέσει να παίζουν με αισθήματα, είναι ξεκάθαροι...
Και όσο για το λιγομίλητο, τον άντρα τον βαρύ..αλίμονο αν μπορέσει ποτέ να στεφανωθεί. Έχει την πεποίθηση πώς μια γυναίκα είναι αχρείαστη...βολεύεται σε ξένα σπίτια και έχει δημιουργήσει μεγάλη φήμη στο χωριό. Ο άντρας- πρότυπο, όλα τα αγόρια θέλουν να του μοιάσουν.
Άλλος πάλι θέλει όταν έχει μια γυναίκα να μην την βλέπει ο ήλιος. Όταν κυκλοφορεί έξω, να μην φαίνεται ούτε ο αστράγαλος. Δημοκράτης! Νευριάζει και κοροϊδεύει τις προκλητικές γυναίκες αν και αν τον πλησίαζε μια τέτοια γυναίκα, θα έτρεχε κατευθείαν πίσω από... το παντελόνι της!
Άλλοι πάλι είναι μέσα στις προκαταλήψεις και στο παράπονο  ότι δεν υπάρχει σωστή γυναίκα...λες κι έψαξαν ποτέ στο σωστό μέρος! Παρεξηγιούνται και ψιθυρίζουν''όλες ίδιες είναι'' ,ήθελαν το διαφορετικό. Το διαφορετικό όμως το αποφεύγουν , το σιχαίνονται, κυνηγάνε το ίδιο και το ίδιο κι ύστερα τους φταίνε οι γυναίκες.  

Άλλοι πάλι όλη μέρα τριγυρνάνε  στις ταβέρνες, στα καφενεία πίνοντας, βρίζοντας, ξεχνώντας οικογένεια και παιδιά. Απόντες, παρόντες μόνο για να δηλώσουν ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι αυτό. Τέτοιοι άνδρες , σωστοί οικογενειάρχες, αν ανοίξουν στόμα γυναίκα ή παιδί τους το ράβει.
Άντρας με άντρα κάνει διαγωνισμό αναισθησίας και ηλιθιότητας. Δεν τους πτοεί τίποτα.
Στην τελική ποιος είναι ο χειρότερος; Ίσως αυτός που ποτίζει δηλητήριο τις καρδιές γυναικών, που τις κάνει σκουπίδι αλλά δεν μπορεί να καταλάβει...Άλλωστε δεν είναι ενσυνείδητο και νοήμων ον!!!
Κάθε άνδρας κι ένας διαφορετικός χαρακτήρας, ένας άλλος αρχηγός του σύμπαντος!
Α! (και δεν είπα ούτε τα μισά είδη ανδρών!)                                       ΜΟΥΜΤΖΗ ΣΤΕΛΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου