Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

FAHRENHEIT 451, R.BRADBURY

Αποτέλεσμα εικόνας για fahrenheit 451
Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία, μελλοντική αλλά όχι και τόσο μακρινή, η οποία θεωρεί τα βιβλία ως πηγές άχρηστων πληροφοριών και κατάθλιψης. Ειδικές ομάδες πυροσβεστών έχουν αναλάβει την εξαφάνιση των βιβλίων καίγοντάς τα μόνα τους ή μερικές φορές και με τον ιδιοκτήτη τους. Και ενώ ολόκληρη η πολιτεία συνεχίζει να αποχαυνώνεται από την καλπάζουσα τεχνολογία και κάποια ρηχά-κακόγουστα θεατρικά έργα, ένας πυροσβέστης με αφορμή ένα εκκεντρικό κορίτσι που του ζητά απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν είχε θέσει ποτέ στον εαυτό του ξεκινά μια περιπέτεια διάσωσης.

Μπορεί με την πρώτη ανάγνωση να φανεί αργό και η πλοκή όχι και τόσο ενδιαφέρουσα, αλλά σίγουρα με μια ματιά πίσω από το προφανές και την καμμένη επιδερμίδα του πρωταγωνιστή θα ανακαλύψει κανείς τη δίψα για αλήθεια και γνώση.
Ένα μυθιστόρημα που σίγουρα θυμίζει το γνωστό '1984', αφήνει το δικό του μήνυμα, ένα μήνυμα για τον πολιτισμικό θησαυρό και την μαγεία που κουβαλάνε τα βιβλία, τα οποία ακόμα και μέσα από τις φλόγες θα βρουν τον τρόπο να σε αγγίξουν, όπως μία γριούλα σε αγγίζει με στοργή για να σου μεταφέρει όλες τις εμπειρίες της πριν γίνουν όλα στάχτη.
                                          

                                                                       ΚΑΣΣΙΑΝΗ-ΚΑΛΥΨΩ

                                           



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου