Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ 

ΦΙΟΝΤΌΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ 

  " Αφού εμένα τον ίδιο με κυριαρχούσε πλήρως η λαχτάρα να κερδίσω, όλη η λαιμαργία και η άπληστη πλεονεξία, αν θέλετε να το πω έτσι, ήταν κάπως φυσική και οικεία σ'εμένα από τη στιγμή που μπήκα στη σάλα." 
     
    Ο Αλεξέι Ιβάνοβιτς είναι ένας... παίκτης. Εθισμένος στη ρουλέτα, χωρίς ορισμένες φορές να μπορεί να παραδεχτεί το πάθος του, δε διστάζει να τολμήσει, να ρισκάρει μέχρι να κερδίσει. 
    Γύρω από αυτόν περιβάλλονται ο «στρατηγός», στον οποίο εργάζεται ως παιδαγωγός των παιδιών του, η Μαμζέλ Μπλανς, αρραβωνιαστικιά του στρατηγού, ο Γάλλος Ντε Γκριέ, ο Άγγλος κ. Άσλεϊ, και η Πολίνα Αλεξάντροβνα, προγονή του στρατηγού και ο μεγάλος έρωτας του Αλεξέι. Όλοι αυτοί οι ήρωες συνδέονται, περιμένοντας μία πλούσια άρρωστη συγγενή του στρατηγού να πεθάνει, καθώς αποτελεί τον μοναδικό της κληρονόμο, ο καθένας για του δικούς του λόγους. Τα σχέδια τους θα ανατραπούν όταν η γιαγιά..... εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά τους. Οι εξελίξεις θα είναι απροσδόκητες για όλους τους ήρωες.  
  Ένα βιβλίο στο οποίο διακρίνονται όχι μόνο ο επιφανειακός, αλλά και ο πραγματικός κόσμος των χαρτοπαικτών (ίσως και κατά συνέπεια των ανθρώπων που θεωρούνται η «αφρόκρεμα»), o οποίος χαρακτηρίζεται "πρόστυχος" από τον Αλεξέι. Τα πάθη, ο έρωτας και τα συμφέροντα ασκούν έντονη επιρροή όχι μόνο στη συμπεριφορά αλλά και στις πεποιθήσεις των ανθρώπων, σε μία εποχή όπου οι «εθνικές διαφορές» είναι εμφανείς.  

ΣΑΡΙΚΑ ΜΑΡΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου