Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Β1 κειμενικοποιεί πίνακες

κφ 8 αισθητική/ φιλοσοφία   ΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟ


ΑΝ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΘΑ ΕΛΕΓΕ….   ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ  Β1 
ΟΜΑΔΑ:   ‘’ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ‘’

   ‘’Ο πόλεμος’’
Σύμπαν
Άνθρωπος υπερόπτης
Τραύμα: αίμα, απώλειες, ψυχοσωματικά τραύματα ανθρώπων
Τοίχος: ηθικοί φραγμοί κοινωνίας
Σύννεφα+ Γαλανός ουρανός = αναγέννηση+ ελπίδα          ΒΑΓΓΕΛΗΣ
άγαλμα                               γυναίκα στον πόλεμο (Βιετνάμ)
μπάλα             βόμβα, πυρηνικά  όπλα   
αίμα                  πληγή από τον πόλεμο
φράχτης                       δυσκολίες πολέμου
σύννεφα+ γαλάζιος ουρανός= αναγέννηση+ ελπίδα                    ΧΑΜΠΟΣ
Εν αρχή ην το χάος και με κάποια κοσμική συγκυρία δημιουργήθηκαν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι ως κερδοσκοπικά όντα δημιούργησαν κοινωνίες που έχουν ως απώτερο στόχο την απόκτηση εξουσίας. Κάθε διαφορετική κοινωνία δημιούργησε τους δικούς της ηθικούς φραγμούς. Οι κοινωνίες λόγω ιμπεριαλισμού-επεκτατισμού, συγκρούστηκαν προκαλώντας τεράστιες απώλειες σε κοινωνικούς και επιστημονικούς τομείς. Λόγω λανθασμένων αντιλήψεων , δημιουργήθηκε μια υπεροπτική άποψη ότι η ανθρωπότης είναι το κέντρο του κόσμου. Πού μπορεί να  οδηγηθούμε; Κανείς δεν ξέρει! Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.    ΒΑΓΓΕΛΗΣ-ΙΩΑΝΝΑ
Μια γυναίκα βρίσκεται στον πόλεμο του Βιετνάμ. Καθώς περπατά στο δρόμο σκέφτεται τα προβλήματα του πολέμου και κοιτάζει τον ουρανό. Ξαφνικά μια βόμβα σκάει δίπλα της , τραυματίζεται στο κεφάλι και πεθαίνει.                                                ΧΑΜΠΟΣ-ΙΩΑΝΝΑ


             
ΟΜΑΔΑ:   ΄΄PRESIDENT TEAM ’’

‘’Tο όνειρο του μικρού BEN’’
Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μακρινό χωριό, ζούσε ένα μικρό αγοράκι, ο Ben, μαζί με την οικογένειά του. Η οικογένειά του ήταν φτωχή. Ο πατέρας του ήταν ένας απλός ξυλουργός και η μητέρα του ασχολούνταν με τις δουλειές του σπιτιού. Ο Ben ήταν ένα ευχάριστο, πρόσχαρο παιδί, γνωστό σε όλο το χωριό για την ευγένειά του. Είχε πολλά ενδιαφέροντα αλλά ο διακαής του πόθος ήταν να επισκεφθεί το τσίρκο. Του άρεζε πάρα πολύ , αλλά το είχε δει μόνο σε φωτογραφίες από φίλους τουπου το είχαν επισκεφθεί παλαιότερα.
Μια μέρα καθώς έπαιζε στην πλατεία του χωριού με τους φίλους του, πέρασε το όχημα του δήμου και ανακοίνωσε ότι επρόκειτο το τσίρκο να έρθει στη διπλανή πόλη. Μόλις το άκουσε ο Ben , χάρηκε πάρα πολύ και ευθύς έτρεξε στο σπίτι του να το ανακοινώσει στους γονείς του. Τους παρακάλεσε, τους ικέτεψε αλλά ο πατέρας του ήταν κάθετος
-          Δεν έχουμε να φάμε, στο τσίρκο θα τρέχουμε. Τσίρκο είναι η ζωή μας!
Ο Ben ξέσπασε σε κλάματα και πήγε κατευθείαν στο δωμάτιό του.
Το άλλο πρωί  ένας περίεργος θόρυβος τον ξύπνησε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι του και κοίταξε έξω από το παράθυρο. Είδε πολλούς ανθρώπους να κατευθύνονται προς την πόλη  όπου θα ερχόταν το τσίρκο. Ντύθηκε γρήγορα και κατέβηκε κάτω. Ο πατέρας του δεν είχει φύγει ακόμη για τη δουλειά. Είδε το παιδί του πολύ στεναχωρημένο και κάτι ένιωσε μέσα του. Μόλις ο Ben κάθισε στο τραπέζι για να πάρει πρωινό, τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο πατέρας του, του ανακοίνωσε ότι τελικά θα τον πάει στο τσίρκο με την προϋπόθεση ότι από εδώ και πέρα θα τον βοηθάει στη δουλειά του. Ο Ben χάρηκε πάρα πολύ και έτρεξε να ετοιμάσει τα καλά του ρούχα για το βράδυ.
Όταν έφτασε στην πόλη, το θέαμα που αντίκρισε ήταν μαγευτικό. Ελέφαντες, ζογκλέρ, αερόστατα και πολλοί ταχυδακτυλουργοί.
Ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής του!!!!!!!!!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.


ΟΜΑΔΑ: ΄΄THE FANTASTIC SIX ’’

‘’Αυτή η νύχτα μένει…’’
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια ομάδα οι ‘’ΖουζουνοΑρλεκίνοι’’ στην 5η επέτειο προς τιμήν της ίδρυσης των ΖουζουνοΑρλεκίνων, ετοίμασαν μια εκδήλωση με ζογκλερικά και μουσική. Το κουνούπι Αρλεκίνος, άνοιξε την αυλαία, με το γνωστό κόλπο ΄΄πιάσε με , αν μπορείς’’, ενώ η Ζουζούνα μέλισσα και ο Βιολαίμης κάλυπταν το μουσικό κομμάτι. Τη συνέχεια της εκδήλωσης ανέλαβαν η Ψιψίνα με το κόλπο ΄΄κάνε μου λιγάκι νιάου’’ με τη φιλική συμμετοχή του κολλλητού της κατσίκι. Το πρόγραμμα έκλεισαν οι γοργόνες με δεύτερη φωνή τον Τριγωνοψαρούλη, που έλεγε το ‘’πλάτσα, πλούτσα, μ΄έχεις κάνει λούτσα’’. Εκεί όμως που κανείς δεν το περίμενε, μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο , η κακιά μωβμπλέ πεταλουδίτσα, την είδε ο Τριγωνοψαρούλης και από την τρομάρα του, φάλτσαρε στο σοπράνο. Έπεσαν οι γοργόνες από τη σκάλα που ήταν κρεμασμένες, καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από παντού , το πάρτυ καταστράφηκε κι έτσι άδοξα έληξε η ΖουζουνοΑρλεκίνικη νύχτα!!!!!!!!!!!!!!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΛΙΝΑ, ΒΕΝΙΑ, ΡΑΝΙΑ, ΒΙΒΙΑΝ, ΝΤΟΥΛΗ


ΟΜΑΔΑΤΑ ΝΤΑΛΝΤΟΝΑΚΙΑ ΚΙ Ο ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ ΣΕ ΝΕΕΣ   ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

‘’ θεϊκές διαμάχες’’
Μια φορά κι έναν καιρό , πριν από πολλά χρόνια, ζούσαν στον Όλυμπο οι 12 αρχαίοι Έλληνες θεοί. Ο παντοδύναμος Δίας θέλοντας να επεκτείνει τη δύναμή του και στο θαλάσσιο κόσμο ήρθε σε αντιπαράθεση με τον ισχυρό αδελφό του Ποσειδώνα. Ο Δίας θέλησε αρχικά να λύσει τη διαμάχη διπλωματικά. Όμως ο Ποσειδώνας ήταν κάθετος στην απόφασή το υ, να μην παραχωρήσει το παλάτι του. Ο  Ποσειδώνας όντας θυμωμένος σήκωσε την τρίαινα και ξεκίνησε παλίρροια με σκοπό να ‘’πνίξει’’ το ουράνιο βασίλειο. Ο Δίας προσπάθησε να αποκρύψει το βασίλειο δημιουργώντας ένα νέφος γύρω από αυτό. Στη συνέχεια για να αμυνθεί έριχνε ασταμάτητα κεραυνούς στον υδάτινο χώρο. Ο Άδης  βλέποντας τα δύο πολυαγαπημένα του αδέλφια να προσπαθούν να αλληλοσκοτωθούν , δεν θα το συγχωρούσε στον εαυτό του να τους δει να πέφτουν στα Τάρταρα. Έτσι με σκοπό να τους διαχωρίσει, σήκωσε έναν τεράστιο βράχο ο οποίος ήταν αδιαπέραστος και από τις δυο μεριές. Τέλος , με τη βοήθεια του Άδη , τα δυο αδέρφια συμφιλιώθηκαν και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΙΑ, ΕΡΡΙΚΑ, ΛΥΔΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΟΜΑΔΑ:   ''ΤΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙΑ'' 

  Ο Θεός  ‘’αβγό’’
Μια φορά κι έναν καιρό δυο ψαράδες καθώς πήγαιναν στο ποτάμι να ψαρέψουν , αντίκρυσαν ένα πελώριο αβγοειδές πράγμα να βρίσκεται στην όχθη του ποταμού, ωσάν να έπεσε από τον ουρανό. Ξαφνικά το ΄΄αβγό΄΄ άρχισε να σπάει και τα κομμάτια απομακρυνόντουσαν σιγά σιγά το ένα από το άλλο. Μια τεντόρια  λάμψη τύφλωσε τα μάτια των ψαράδων και κατατρόμαξε τα ζώα ολόκληρης της γης. Αυτή η λάμψη προερχόταν από ένα στρογγυλόμορφο σώμα που βυθιζόταν στις φλόγες. Οι ψαράδες τρομαγμένοι έτρεξαν προς το χωριό τους για να φωνάξουν τους υπόλοιπους συγχωριανούς και αυτοί όταν βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το σώμα από το δέος τους, αποφάσισαν να χτίσουν έναν ναό για να μην μπορεί κανείς άλλος να το κατακτήσει. Αλλά αυτό το σώμα νευρίασε από την αλαζονεία τους και εξεράγη ώστε πέθαναν όλοι και το σώμα πήρε τη θέση του στον ουρανό και δημιουργήθηκε μια καλύτερη ζωή στη γη.
                                                      ΕΙΡΗΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου